Начало / Занималния / Зимна занималня

Защо нашата занималня е любимо място на децата?

  • Непринудено и приятелско общуване

  • Водим и вземаме учениците си от училище

  • Екип отлично подготвени педагози с отношение към децата

Отзиви

подготовка

Подготвяме учебния материал - пишем заедно домашни и учим уроците

Подготовката на домашните работи е не само писане. Това е важен процес, за да бъде разбран учебния материал, а знанията на децата затвърдени. След като децата пристигнат в нашата занималня имат време за отдих. След това се преглеждат домашните, както и взетия учебен материал. Минаваме през дневен обзор какъв е новият материал за децата. Всяко едно от домашните се разяснява с преподавател от занималнята.

подготовка

Разясняваме допълнително уроците, които са ги затруднили в училище

Изясняват се пропуските и се дават насоки за изпълнение на домашните. Децата работят самостоятелно, като всяка трудност и въпрос се обяснява. След това домашните се проверяват, за да са изпълнени креативно и се дава насока в пропуските.

подготовка

Изграждаме навици за самостоятелна подготовка и планиране на уроците

В Академия "Тиара" се дава възможност децата да разгърнат своя потенциал, чрез приучаване към навици за активно учене и подготовка на домашните работи. Ценно е децата да бъдат мотивирани да направят план от кои домашни да започнат, за да изпълнят плана си рационално. Предимство винаги даваме на трудните и дълги домашни, за да оставим по-леките и приятни когато децата вече са изморени. Изпълнението на домашните се редува с активна почивка и дейности за радвижване, за да бъдат децата активни през целия период на учене.

подготовка

Имаме творчески занимания и работилници, с които развиваме въображението на детето

В Академия за обучение "Тиара" имаме редица творчески работилници и дейности насочени към социално и емоционално включване на децата. Планираме и провеждаме занимания за насърчаване на тяхната образователна култура, чрез въвличането им в пресъздаване на празници и обичаи. Децата сами подготвят базари и изложби с продукти, които са направили сами. През времето за отдих и развлечение играят настолни, семейни игри, игри за креативно и логически мислене. Многократно се ангажират с дейности от състезателен характер.

подготовка

Водим и взимаме учениците от/до училище

В Академия "Тиара" активно се грижим за осигуряване безопасността и сигурността на децата. Ежедневно член на нашия екип съпровожда децата от или до училище. При необходимост осъществява контакт с учител или класен ръководител на детето. За нас е важна активната комуникация между училище - родител -дете и занималня. По този начин в успеваемостта на учебния материал и израстването на детето вземат участие всички заинтересовани страни.

Какво прави занималня Тиара най-добрата

За нас всяко дете е личност

В нашата Академия всяко дете има своето място. Комуникацията с децата и едно кратко: "Как мина денят ти?" е важна както за децата,така и за екипа ни. По този начин ние създаваме връзка по между си. Интересуваме се от приятели, училище, семейство и знаем когато детето е тъжно, разстроено или просто не му се говори как да подходим. Децата са едно море от чувства: смях, щастие, срам, гняв. Всички те са важни, за да израснат децата спокойни. Когато усетят приятелското рамо, справянето с трудности е по-лесно. Ежедневно в занималнята използваме времето за отидх, преди домашните, за да разкаже всеки от нас как е минал денят му. Практика в нашата Академия е ежеседмична обратна връзка, чрез нашите комуникационни канали, до родителите. Използваме момента да насърчим децата, да кажем къде са пропуските в учебния материал, какви са успехите, как децата се справят в социалното и емоционално общуване.

Работим в малки групи

В Академия за обучение "Тиара" през учебната година се работи в малки групи до 5 деца. Всяка група има един и същ учител/ментор, който работи с децата. По този начин се осигурява възможност за креативност при изпълнение на домашното. Всеки член на екипа знае силните и слабите страни на децата и работи в посока тяхното усъвършенстване. Работата в малки групи позволява на екипа да следи изискванията на конкретния учител и да подхожда с прецизност при изпълнение на домашните работи от детето.

Имаме уютни стаи и кътове за отдих

Академия за обучение "Тиара" разполага с 5 учебни стаи, специално оборудване за целите на ефективен учебен процес. Всяка стая има телевизор и лаптоп/компютър. Академията разполага със стая за игра, кът за четене, кухненско помещение и голям двор за отдих в приятните дни.

Отдадени и опитни преподаватели

Екипът на Академия "Тиара" е съставен от 5 човека, всеки един от които допълва и изгражда цялостния образ на Академията. Всяка една от дамите има своите силни страни, чрез които насърчава и мотивира децата. Младите преподаватели са от ключово значение за предоставяне на възможност за изграждане на доверителна връзка с децата.

Постоянно следене на резултатите на учениците

За екипа на Академия "Тиара" е важен добрият резултат за всяко едно дете. Именно затова ние имаме изградена система за обмен на информация между училище и родители. Всеки забелязан пропуск в учебния материал се изговаря в екипа и се изготвя бърз план за работа с установените пропуски на децата.

Възможност за топъл обяд

Академия за обучение "Тиара" предлага на децата топъл и вкусен обяд, предоставен чрез кетърингова фирма. Всеки ден децата имат двустепенно меню, а за следобедна закуска: плод, десерт или сандвич. Менюто е разнообразно и балансирано, съгласно изискванията. През седмицата децата похапват няколко вида месо, постно ястие, риба, различни салати или супи.

Изпратете запитване!