Начало / Занималния / Лятна занималня

Стъпка по стъпка към успех в съчетание със забавление и обучение в едно

 • дете

  Преговаряме учебния материал по забавен начин

 • деца-спорт

  Играем и спортуваме на открито

 • деца

  Хапваме вкусна и здравословна храна

 • деца

  Развиваме творческия потенциал на всяко дете

деца

Забавления, творчество и игри

В Академия за обучение „Тиара“ е важно децата правилно да разпределят времето си за учене, игра и надграждане на уменията си. Екипът на Академията се стреми всеки ден, след подготовка на домашните и упражнение върху материала да развличаме децата, чрез предоставяне на възможност за работа в творчески занимания, игри за приобщаване и изграждане на доверителна връзка между децата в групата. Ежедневно се предоставя възможност на децата да участват в творчески работилници.

деца

Емоционална интелигентност и приятелства

Ежедневно в Академия „Тиара“ екипът работи за изграждане на емоционална интелигентност у децата. Предлагаме различни творчески, групови и дори емоционални занимания за децата, чрез които да развият своята емоционална интелигентност. Често пъти се случва в Академията да възникнат конфликти между децата, но за екипа е от първостепенна важност да предложат адекватни методи, чрез утвърждаване на личните качества у децата.

деца

Здравословна и питателна храна за всяко дете

Ежеседмично в Академията се получава предварително изготвено и добре балансирано меню. То съдържа различни компоненти, нужни за детското хранен: пилешко месо, свинско месо, риба, кайма, постен ден. Ежедневното меню съобразява броя на калориите и добре балансира, за да предложи на децата разнообразна гама от домашна храна нужна за тяхното израстване.

Храната пристига в специално подготвени порции за децата и индивидуално опаковани прибори и хляб (бял или черен, в зависимост от менюто). Родителите имат възможност да се запознаят с менюто предварително. По този начин Академията осигурява допълнително спокойствие с какво се хранят децата.

деца

Спортни занимания на открито

Всички ние, като деца сме играли безброй игри навън, а защо да не ги предадем на нашите деца. Лятото е страхотно и децата трябва да бъдат навън и да се забавляват. Игра на дама, стражари и апаши, състезание с чували, игри с водни пистолети, това са само малка част от любимите игри на децата в нашата академия. Весело и щастливо лято! И не забравяйте – каквато и игра да изберем, важното е да прекарваме времето заедно и на открито!

Академия за обучение „Тиара“ разполага с голямо дворно място, в което са разположени: футболно игрище, баскетболен кош, игри на асфалт, както и място за отдих и развлечение. Времето на открито често използваме с децата за състезателни игри, двубои, футболни турнири. Във всяка една игра е много важно точно и конкретно да се определи ролята на всеки участник в нея.

деца

Екскурзии до интересни места

В Академия за обучение „Тиара“ ценим и уважаваме потребността на децата да опознават родния край, да се запознават с нови и интересни места, да се докосват до историята, до традициите и до бъдещето. Именно за това част от лятното приключение в Академия Тиара са планираните еднодневни екскурзии.Обикновено те се провеждат в радиус до 150-200 км.

През изминалите лета сме посетили: Гробница „Свещари“, ФК ‚Лудогорец“, Археологичен резерват Абритус, Дворът на кирилицара в Плиска, Резерват „Сребърна“, Етнографки музей „Етъра“, Дом на хумора и сатирата в град Габрово, Музей на Образованието в град Габрово, Соколски манастир, Исторически парк в село Неофит Рилски и т.н. По време на екскурзиите децата обогатяват своите знания за род и традиции, забавляват се. Пътуването се осъществява с лицензиран автобус, а с групата деца има поне 4 придружителя и медицинско лице. Авобусите са комфортни, климатизирани и оборудвани с необходимите екстри, за да направят пътуването за децата комфортно.

деца

Затвърждаване на учебния материал

В Академия за обучение „Тиара“ активно работим с децата за допълване и надграждане на техните умения: писане, четене, смятане и т.н. Времето през лятото използваме да допълним и надградим учебния материал.

Всяко дете има свое портфолио, в което се събират и съхраняват всички работни листи за упражнение от летните месеци. Всяко дете има тетрадка по математика и български език, а най-малките и учебни тетрадки, специално закупени за целите на образователната част от заниманията ни.

Всеки един една трета от времето в занималнята преминава в учене и затвърждаване на уменията. Ежедневно децата имат занимания по математика, български и литература. Два дни в седмицата работят по Английски език и веднъж в седмицата: Околен свят, Човек и общество, Човек и природа, съобразно възрастта им. Учебната дейност в Академия Тиара е поднесена по различен и иновативен начин, използвайки технологиите и креативния процес на себеусъвършенстване сред децата.

Изпратете запитване!